logo_provincie

71ste internationale Profronde van Noord-Holland op zondag 14 mei 2017

Na 70 jaar vanuit de Zaanstreek, start en finisht de 71ste Internationale Profronde van Noord-Holland dit jaar in het centrum van Alkmaar. Op zondag 14 mei a.s. gaan 200 prof- en elitecoureurs hier om 11.00 uur van start in de Profronde van Noord-Holland.

Na spannende passages in de doorkomstplaatsen en 170 km door onze provincie, komt de kleurrijke wielerkaravaan via de kop van Noord-Holland terug naar Alkmaar. Voordat de renners aankomen op de Kanaalkade, rijden zij nog 2 omlopen van 9.5 km in en om Alkmaar. De finish vindt tussen 15.30 en 16.15 uur plaats op deze prachtige promenade van Alkmaar. Tijdens deze lokale omlopen in de finale, passeren de renners maar liefst 3 keer de kasseienstrook “Munnikenweg”. 
Dit jaar scherprechter in een spectaculaire finale?

Munnikenweg Alkmaar
Eén van de oudste wegen in West-Friesland!!
De Munnikenweg bij Alkmaar is één van de oudste wegen in West-Friesland. Vanaf de Frieseweg – een stukje van de Omringdijk – loopt de weg naar Oudorp, langs nieuwbouw van de stad Alkmaar, die het oude plaatsje Oudorp heeft overvleugeld, en het natuurgebied de Oudorperpolder. De oude weg met klinkers (kinderkopjes) is in zijn geheel tot monument verklaard. Weinig wijst er nu op dat de Munnikenweg in de Middeleeuwen van groot strategisch belang en meermalen het toneel van grote vechtpartijen is geweest. Bron: Westfries Genootschap


Passage van wielerpeloton op de Munnikenweg in 2016  (Foto: Ina Wijnhoud)  

Afwachting- en Finish programma in Alkmaar
In Alkmaar op de Kanaalkade presenteren wij in samenwerking met Artist- & Event Management buro Brown & Blue vanaf 11.30 uur een GRATIS TOEGANKELIJK afwachtings- en finishprogramma voor jong en oud.

11.30 uur: Start activiteiten
Moederdag spel
Kleine markt
Spel- en Sportactiviteiten
Mini-Ronde van Noord-Holland
Gezellige muziek

Vanaf 15.00 uur: 2 doorkomsten en finish van de 71ste internationale Profronde van Noord Holland

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Visser.
06-53646890 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook

Twitter

Stersponsors

Topsponsors